Bridge: spil og turneringer

Bridge er et kortspil for 4 personer, som parvis spiller mod hinanden. Det er et stikspil uden trumf eller med en af de fire farver som trumf. Indledningsvis konkurrerer parrene om at en rolle som spilfører, bl.a. ved at byde på hvor mange stik parret vil søge at få. Spilfører tjener point på at opnå parrets bud på antallet af stik og taber ellers. Det ene pars gevinst er det andets tab.

I klubber kan mange par eksempelvis kæmpe mod hinanden om at tjene mest eller tabe mindst muligt gennem en turnering, hvori hvert par ideelt møder alle andre med kortene fordelt på samme måde mellem spillerne i et spil. Samlet vinder det par, som har tjent flest point. I praksis nøjes man ofte med at tilnærme sig idealet, fordi en turnering ellers ville omfatte for mange spil.

En anden variant er, at parrene to og to danner hold som kæmper mod hinanden. I så fald kan man for hvert hold finde en samlet sum af point og sammenligne med modstanderholdet. Vinderen er det hold der har tjent mest. En holdkamp kan naturligvis også spilles privat.

Den indledende konkurrence om rollen som spilfører forgår ved brug af et meldesystem, dvs. et kunstigt sprog med skrappe begrænsninger. Sproget omfatter ytringer som 'pas' eller et bud på hvor mange stik man vil prøve at få som spilfører -- med eller uden angiven trumf. Der findes mange meldesystemer og undervisning i spillet omfatter typisk en gennemgang af et enkelt system samt træning i spilleteknikker (fx knibninger, slutspil og trumfmatning).

Som nævnt er Bridge et stikspil, hvor vinderen af et stik (bortset fra det sidste) skal spille ud til det næste. Spilleren til venstre for spilfører spiller ud til første stik, så spilfører lægger sidste kort til.

FuresøBridge står ikke selv for ugentlige aktiviteter, men kan stå for særarrangementer.